Da lejligheden bød sig i 2010, tog Jan Bæk sammen med sin kone Majbritt springet og købte sin gamle arbejdsplads, Stenderup Dalmose på Vestsjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en livsstil at drive sådan en butik og selv tage risikoen, siger Jan Bæk om sit køb af den forretning, hvor han tidligere var ansat som salgschef.

Selv om landbruget ikke har haft det nemt de sidste par år, klager Jan Bæk ikke. Han siger, at der ikke har manglet arbejde på værkstedet, hvor han har tre mand ansat.

- I modsætning til for eksempel byggebranchen kører landbruget jo hele tiden, så kunderne er der, siger han.

Jan Bæk pointerer i den forbindelse, at hans ansatte er et stort aktiv for virksomheden.

- Medarbejderne er trofaste og har været her i mange år, og det betyder meget for kunderne. Vi oplever, at kunderne tager os med på råd, når der skal investeres, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover folkene på værkstedet har Jan Bæk en reservedelsmand og en intern sælger, der har til opgave at udbygge salget til kommuner og den grønne sektor.

- Vi vil blandt andet lægge flere kræfter i at servicere de mange mindre  landbrug og hobbylandbrug, som der findes en del af på Sjælland, siger han.

Mixervogne til biogasanlæg

Jan Bæk er optimist med hensyn til landbruget og underbygger sit lyse syn på fremtiden med en forventet ordretilgang på 110 mixervogne i 2012.

- Som leverandører til kvægbrugene har vi mixervogne fra Triolet og Seko. Og vi har planer om at afsætte dem til biogasanlæg, hvor mixervognene kan skære organisk affald op og blande det sammen, siger han.

Stenderup Dalmose hørte tidligere under Stenderup A/S i Rødding, men forbindelsen til den tidligere ejerkreds er tæt, idet Jan Bæk sælger de maskiner, som Stenderup A/S importerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden har Jan Bæk været ansat i mange år i den familieejede virksomhed.

- Jeg har haft en god læremester i både Jørgen Jensen og hans sønner Hans Henrik og Mogens, fortæller Jan Bæk, der oprindelig er uddannet elektriker.

- Udover Triolet og Seko, sælger vi også græsmaskiner fra Fella, Ovlac plove og Sulky såsæt, uddyber Jan Bæk og tilføjer, at firmaet også forhandler traktorer fra McCormick samt knækstyrede minilæssere fra Gehl.