Den nye kundeklub vil med en række faglige arrangementer i ind- og udland ny viden og mulighed for at debattere brug af fuldfoderblandere.

Engang gik debatten på selve det at bruge fuldfoder. Ville køerne blive fede af TMR? Og ville de blive med kalv? Nu bruger stort set alle danske mælkeproducenter TMR i en eller anden variant - og det går godt. Men det kan blive meget bedre, og det er blandt andet derfor, vi tager initiativ til klubben, siger Niels B. Nielsen fra HCP Danmark, som importerer RMH-fuldfoderblandere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels B. Nielsen er sikker på at selv superdygtige danske mælkeproducenter kan blive dygtigere. Det kræver ifølge ham inspiration, nytænkning og som altid et langt sejt træk i stalden.

Som eksempel fremhæver han den RMH-kundetur, der netop har fundet sted, hvor en gruppe mælkeproducenter var i Israel. Her så man selvfølgelig RMH-fabrikken, men besøgte også gårde, der fik rigtig meget mælk ud af deres SDM-besætninger.

Et landsgennemsnit på 11.623 kg mælk og en topbesætning med 339 årskøer og 14.150 ECM kg i gennemsnitlig ydelse fortæller, at der er inspiration at hente hos kolleger i udlandet – eller i det mindste noget at tænke over, når man kommer hjem.

Maskinstation stod for blanding og fodring

Et andet eksempel udspringer af en RMH-maskindemonstration i Danmark, hvor en hollandsk maskinfører kunne fortælle, at han som maskinstation kørte rundt til 12-15 mælkeproducenter, læssede deres egne fodermidler i henhold til deres instrukser, miksede foderet, fodrede dyrene og kørte videre til, den næste kunde.

De tilknyttede mælkeproducenter behøvede altså ikke bekymre sig om traktorer, læssemaskiner, blandevogne eller tid til fodring - den model gav livlig debat blandt de fremmødte mælkeproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RMH-klubben vil udover udlandsturene også arrangere temaaftener om aktuelle emner af interesse for alle mælkeproducenter og specielle brugerkurser for ejere af RMH-fuldfoderblandere.

Klubben er primært web-baseret med egen hjemmeside og elektroniske nyhedsbreve. Klubben kan findes på rmherfa.dk og her er der både en åben afdeling, hvor alle kan læse indholdet, og en afdeling med login for registrerede klubmedlemmer.