Skrappe krav gavner erhvervslivet. Det er meldingen fra miljøminister Ida Auken (SF) i et svar til Venstres miljøordfører, Henrik Høegh. Det skriver altinget.dk.

Sagen drejer sig om et lovforslag, der blandt andet skal implementere et EU-luftdirektiv. Forslaget giver miljøministeren mulighed for at stille skrappere krav, end EU kræver. Forslaget bliver bakket bredt op i Folketinget, men den borgerlige opposition, inklusive Høegh, er bekymret for, at ministeren kan benytte sine beføjelser til at stille så skrappe krav, at det skader virksomhedernes konkurrenceevne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det afviser Auken.

- Hvad angår virksomhedernes konkurrenceevne, så vil danske virksomheder, som hidtil har været stillet over for skrappere nationale krav, som bliver EU-krav, drage fordel af at være langt fremme med at anvende miljøteknologi i forhold til de virksomheder, der nu skal opgraderes og investere i ny miljøteknologi, skriver hun og fortsætter:

- Det skal også nævnes, at den danske tradition for at stille høje miljøkrav antages at have været med til at skabe grobund for danske virksomheder, der fremstiller miljøteknologi - vi forventer, at det kan give eksportmuligheder for disse danske producenter af miljøteknologi, når kravene skærpes i hele EU.