iXtrack er navnet på den nye serie af trailersprøjter fra Kverneland, der afløser de nuværende Phønix- og Explorer-serier. Der er tale om tre modeller i serien med et tankindhold på henholdsvis 3.000, 4.000 og 5.000 liter.

- iXtrack er på visse punkter en faceliftet udgave af Phønix. Der er ændret en del på designet for at skabe en mere komplet sprøjte, fortæller Henrik Thomsen, produktansvarlig hos Kverneland Group Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye sprøjte har blandt andet opdelt betjeningen af de forskellige ventiler i en suge-side og en tryk-side, og ventilerne er gemt af vejen under yderbeklædningen på sprøjten for at undgå skidt og kemikalierester i på ventilerne.

Reguleringssystemerne deslige blevet lavet helt om. Det betyder blandt andet, at de mekaniske ligetryksventiler, som har været på de fleste af Kverneland Rau-sprøjterne, er blevet erstattet af elektroniske ligetryksventiler. Det giver ifølge Kverneland den fordel, at der ikke er vedligehold af sektionsventilerne.

C30, C40 og C50, som modellerne hedder, kan fås med sprøjtebomme fra 18 til 45 meter. Der fås både bomme i stål og aluminium. Sprøjterne kan udstyres med pumper, der yder fra 200 til 500 liter i minuttet.

De nye sprøjter kan udstyres med systemerne iXclean Comfort eller iXclean Pro. iXclean Comfort er et semi automatisk system, der giver brugeren automatisk fyldestop, når en forud programmeret mængde er nået. Dertil er der fjernbetjening af rense- og fyldefunktioner fra traktorens kabine.

Med iXclean Pro kan sprøjtepiloten vælge mellem fyldning, omrøring, sprøjtning, fortynding, fyldning/skylning af dyselinier og rengøring af tanken blot ved at trykke på en knap. iXclean Pro har også fuldautomatisk multitrins vaskeprogram for hele sprøjten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fronttank giver ekstra kapacitet

Kverneland har også en ny fronttank på vej. Den er dog ikke tiltænkt de store bugserede sprøjter, men i kombination med iXter liftsprøjterne.

Fronttanken hedder iXtra og rummer 1.100 liter. Det betyder, at den samlede volumen inklusive sprøjtens tank når op på næsten 3.000 liter oplyser Kverneland. iXtra har desuden en rentvandstank på 130 liter