Når Maskin- og Bygningskontoret på fredag afholder demonstration af fuldfoderblandere og udtagningsudstyr, bliver det med nyt islæt på læssersiden.

HCP Danmark, der er importør af Deutz-Fahr, benytter lejligheden til at vise den første grønne teleskoplæsser i Danmark fra Deutz-Fahr frem for de besøgende. Navnet er Agrovector, og serien fås i fire forskellige udgaver, der alle henvender sig til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De to mindste modeller hedder 29.6 og 35.7, og modelbetegnelsen afslører, hvor meget maskinerne er i stand til at håndtere. De løfter henholdsvis 2.900 og 3.500 kg, mens den maksimale løftehøjde er 6,0 og 7,0 meter, fortæller Kristian Dalum fra HCP.

 Disse to modeller er begge udstyret med hydrostatisk transmission med to områder, og det adskiller dem fra de to største modeller.

- På Agrovector 40.8 og 40.9 benytter vi en powershift-transmission med fire gear, men ellers minder alle fire modeller meget om hinanden. Vi kan dog levere en speciel lav version af Agrovector 29.6, hvis man har brug for det, forklarer Kristian Dalum.

Til demonstrationen vil HCP vise den næststørste udgave af Agrovector-serien frem, 40.8, som løfter fire ton op i otte meters højde.

Tager flere mærke med til demonstration

HCP er også kendt for at have importen af Zetor-traktorer, og HCP stiller til start med et eksemplar af slagsen med frontlæsser til demonstrationen i Rødekro. HCP har i små to år stået bag importen af fuldfoderblandere fra RMH, og de besøgende får også lejlighed til at høre mere om vognene, idet den danske importør ligeledes har valgt at deltage i en test af fuldfoderblandere på dagen med en RMH-vogn. I alt 12 fuldfoderblandere deltager i øvrig i testen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Birkballe, salgschef for Deutz-Fahr i Danmark, ser frem til at møde en masse mælkeproducenter til arrangementet.

- Vi har traditionelt rigtig mange mælkeproducenter blandt vores kunder. Som importør af både Deutz-Fahr, Same, Lamborghini, Tanco, Zetor og RMH er den del af landbruget absolut vigtig for os.

Selv er han meget spændt på at præsentere teleskoplæsseren Agrovector for en stor kundegruppe.

- Vi introducerede Agrovector i januar, så det er første gang, vi viser den frem for en stor gruppe potentielle kunder. Det bliver spændende at se og høre slutbrugernes reaktion, fortæller han.