Mens sneen er faldet trindt om land, har Topdanmarks ingeniører haft travlt med at forhindre, at forrige års mange tagkollapser blandt selskabets landbrugskunder bliver gentaget.

Foreløbig har selskabet tjekket tagkonstruktionen i 215 landbrugsbygninger med gitterspær og fundet alvorlige fejl og mangler i 147 af dem – svarende til 68 procent af de undersøgte bygninger. Det skriver ing.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I 2010 undersøgte vi 60 bygninger som en stikprøve. Der fandt vi fejl i 79 procent af tagene. Derefter gik vi ud med tilbud om at betale 30 procent af omkostningerne til at udbedre fejlene, og siden har vi besøgt 155 kunder, hvor vi har fundet fejl i 65 procent af tagene, fortæller forretningsudvikler for Topdanmark Landbrug Maria Lund til ing.dk.

Tre fejl går igen:

- Det er kappede vindkryds, og så mangler de vandrette og de skråstivende strenge, der skal være til stede, når bygningen når over en vis spændvidde.

Trods indsatsen mangler størstedelen af de fundne fejl stadig at blive udbedret, men det er ikke noget, der får Maria Lund til at ligge vågen om natten. 

- Med den mængde sne, der er nu, behøver hverken vi eller landmændene at ligge vågne, siger hun.