Mejerierne i Klovborg og Hjørring lukkes, og pruduktionen flytes til Taulov Mejeri.

I april sidste år fik medarbejderne på mejerierne i Klovborg og Hjørring besked om, at Arla Foods forventede, at det ville blive nødvendigt at flytte produktionen fra disse mejerier til Taulov Mejeri.

Det bekræfter Arlas bestyrelse nu. Forventningen er, at det vil gøre Arla mere konkurrencedygtig over for internationale konkurrenter at samle produktionen af gulost på mejeriet i Taulov.

- Ved at flytte produktionen fra Klovborg og Hjørring til Taulov Mejeri skaber vi bedre muligheder for at fastholde produktionen af gulost i Danmark og dermed de jobs, der hører med. Vores internationale konkurrenter kan producere samme type produkter mere effektivt, end vi kan i dag, og det er vi selvfølgelig nødt til at reagere på, selvom det aldrig er rart at skulle standse produktionen på et mejeri, siger underdirektør Dan Kolding, der er ansvarlig for produktionen af blnadt andet gulost i Arla Foods.

Job nedlægges i Klovborg og Hjørring

Udvidelsen af Taulov Mejeri forventes at skabe 43 nye jobs, mens de henholdsvis 37 jobs i Klovborg og 106 jobs i Hjørring nedlægges. Sidste produktionsdag på Klovborg Mejeri er 31. marts 2012, mens Hjørring Mejeri forventes at fortsætte produktionen frem til midten af 2013.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Siden nyheden om de forventede lukninger blev offentliggjort tilbage i april sidste år har forhandlingsudvalg bestående af repræsentanter for medarbejderne, deres faglige organisationer og Arlas HR-afdeling holdt møder på de to mejerier for at forberede medarbejderne på en eventuel lukning af arbejdspladsen.

- Vi har i løbet af de seneste måneder tilbudt karrierevejledning og hjælp til at udvikle kompetencer inden for nye arbejdsområder til de medarbejdere, der har ønsket det. Nu vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe alle godt på vej videre i deres job-situation enten i Arla eller andetsteds, siger Dan Kolding.