Weidemanns Vertical Lift System (VLS) styrer automatisk udskuddet på teleskoparmen efter belastningen

Weidemanns nye Vertical Lift System (VLS) styrer automatisk udskuddet på teleskoparmen efter belastningen.

Når man stabler halmballer, vil VLS sørge for, at bommen selv kører ud og ind efter belastningen på halmspyddet, således løftebevægelsen næsten bliver lodret. Chaufføren skal blot køre hen med en halmballe til halmstakken i laden og hæve teleskoparmen.

I praksis vil bommen hives lidt ind mod maskinen, når grænsen for den maksimale løfteevne nærmes. Når chaufføren hæver bommen yderligere, vil vægten komme tættere på maskinen, og maskinen opnår en større løftekraft. Bommen skydes nu automatisk ud igen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Chaufføren af teleskoplæsseren vil opleve, at arbejdsgangen aldrig bliver bremset af den lovpligtige overbelastnings-alarm, som normalt slår til og begrænser de hydrauliske funktioner på maskinen, hvis den maksimale løfteevne overskrides, forklarer Robert Kjærgaard, salgschef hos Stemas, der importerer Weidemann til Danmark.

Ifølge Weidemann vil systemet hjælpe både de erfarne og de mindre erfarne læssechauffører. Erfarne chauffører vil kunne arbejde hurtigere og mere sikkert, mens de mindre erfarne vil få stor hjælp ved løfte og læssearbejde.

Opdatering på kompakt teleskoplæsser

- Weidemann har haft stor succes med den lille kompakte teleskoplæsser T4512CC, fortæller Robert Kjærgaard, og forklarer at maskinen nu er opdateret på flere områder:

- Først og fremmest er det den første maskine med VLS, hvilket på længere sigt vil komme på alle læssemaskiner med teleskoparm. Men maskinen har nu fået en 40 hestes motor, hvor vi før havde en 30 hestes motor i maskinen.

Motorhjelmen har fået andre hængsler, som sikrer en bedre tilgang til det lille motorrum, forklarer Robert Kjærgaard.

Syv ton minilæsser tilbage i produktprogrammet

- For to år siden udgik Weidemanns 4204-serie, som var en minilæsser med en egenvægt på lidt over seks ton. Efterspørgsel på en minilæsser i dette format var dog stor, og derfor præsenterer Weidemann nu en 4270cx læsser, forklarer Robert Kjærgaard.

Den nye minilæsser vejer lidt mere end forgængeren og kommer op på syv ton egenvægt. Løftehøjden er 4,7 meter fra jorden til skovlen står vandret, og Weidemann 4270cx er dermed Wiedemanns største knækstyrede læssemaskine med teleskoparm. Højden er 2,6 meter og bredden på maskinen er 1,9 meter.

Motoren på den nye maskine er en firecylindret Perkinsmotor med 4,4 liters slagvolumen, som yder 101 hestekræfter.