Det har eget selvstændigt hydraulikanlæg, og så er skærebordet delt op i tre sektioner, der hver især vinkler sig efter underlaget

Geringhoff har lanceret et lidt specielt om end spændende skærebord. Navnet er Triflex og har en arbejdsbredde på 12,2 meter, men det spændende er, at skærebordet består af tre sektioner ? to sidefløje og en midtersektion.

De to sidefløje kan knække både opad og nedad i forhold til midtersektionen, og det betyder, at skærebordet på den måde har let ved at følge terrænet trods sine 12,2 meters arbejdsbredde.

Mejetærskerens justerer midtersektionens hældning, mens en række ventiler styrer sidefløjene, så skærebordet altid tilpasser sig marken.

Denne interessante konstruktion af skærebordet og dens fordele i at kunne følge marken kommer af, at skærebordet er et sejlskærebord, hvor gummibånd i bundet af bordet afløser en stiv langsliggende indføringssnegl. Det har ligeledes eget, selvstændigt hydrauliksystem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Skærebordet har hydraulik-motorer, der driver hver deres bælte. Dertil kommer en hydraulikmotor, der driver indføringen og en motor, der driver vinden. Vinden er delt i tre, så vinden på hver sektion kan ændre vinkel i forhold til dens sidemand. De er dog koblet sammen, så én motor kan nøjes med at drive vinden, forklarer en medarbejder hos Geringhoff.

Endnu en hydraulikmotor trækker knivbjælken, der kommer fra Schumacher.

Trykker med 100 kg på hvert hjul

Det er et hydraulisk stempel, der styrer de to sidefløje. De har begge et støttehjul monteret, og chaufføren kan justere, hvor stort tryk, der skal være på hvert hjul.

- Normalt vil man køre med et tryk på 80 til 100 kg. Det har i hvert fald vist sig bedst i vores test.  Når trykket er justeret, vil en ventil hele tiden sørge for at holde det korrekte tryk på sidefløjene uanset jordens beskaffenhed, uddyber medarbejderen.

Skærebordet har en egenvægt på 3.800 kg og er forholdsvis tungt på grund af det selvstændige hydraulikanlæg og de opdelte sektioner med stempler og så videre. Men Geringhoff kompenserer for vægten ved at benytte aluminium de steder, hvor det er muligt. Og så vejer bælterne mindre i forhold til en traditionel snegl i skærebordet, oplyser Geringhoff.

Har høstet 65 ton i timen

Hver sektion på skærebordet kan vinkle 12 grader i forhold til midtersektionen. Og kæntres midtersektionen lidt til siden vil sidefløjene kunne tippe endnu mere i forhold til marken. Bælterne på skærebordet kører 6,7 meter i sekundet, og den hastighed kan piloten ikke stille på. Det er fastlagt fra fabrikken.

Bordet er testet i blandt andet Ungarn, hvor det har ifølge Geringhoff høstet 65 ton hvede i timen uden det har givet problemer for sejlskærebordet.