Patenteret løsning, gør det muligt for New Holland at levere et 40 fods skærebord i én hel let ramme. Nyt knivtræk til skærebordet tog en sølvmedalje hjem til New Holland på årets Agritechnica

Agritechnica 2011

Moderne mejetærskers kapacitet stiger voldsomt, og New Holland kunne på Agritechnica vise, hvordan de i fremtiden vil fodre deres topmejetærsker CR9090. Den store gule mejetærsker havde nemlig monteret et nyt og endnu større gult skærebord.

- Det nye skærebord er 12,26 meter bredt og svarer derfor til 40 fod. Skærebordet får New Holland produceret i Østrig, og hele rammen er lavet af aluminium. Dette gør, at det brede gule skærebord holder en vægt på 3.695 kg, fortæller Ove Juul, marketing direktør hos New Holland Danmark.

Ove Juul tilføjer, at det hidtil største skærebord fra New Holland på 35 fod vejer 3.500 kg. Så selvom det nye skærebord er vokset med fem fod, er vægten kun steget knap 200 kg på det nye 40 fods skærebord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Helramme takket være ophæng af vinde

At New Holland kan levere et skærebord i én hel ramme skyldes en patenteret løsning med et boltet ophæng på vindens hovedaksel. Disse ophæng er med til at stabilisere skærebordet, således det ikke er nødvendigt at ?dele? skærebordet op i to eller flere dele.

- Selve skærebordsrammen er faktisk en standard-model der bruges til alle vores skærebordstyper, fortæller Ove Juul.

- Faktisk er det muligt for New Holland at lave skæreborde på op til 16 meter i bredden med denne type bordmodel, fortæller Ove Juul, som dog ikke vil oplyse, hvornår vi får større skæreborde fra New Holland at se.

Det 40 fods skærebord, som var udstillet i Hannover, var af typen Varifeed, hvilket betyder, at der er variabel udskud af knivene på op til 80 centimeter.

Anderledes knivtræk

New Holland høstede en sølvmedalje for det nye knivtræk i skærebordet.

Systemet hedder SynchroKnife og er anbragt i midten af skærebordet og trækker derfor to knive - en til hver halvdel af bordet.

Fordelene ved dette system i forhold til de kendte Wobblebox-systemer i siden af skærebordet er, at systemet dels kun skal trække knive i halv længde af bordet, og dels kan skærebordet udnyttes i fuld bredde, da Wobblebox på siden af bordet er fjernet.

- Vi får desuden en bedre vægtfordeling i hele skærebordets bredde. Det skulle gerne give en mere ensartet stubhøjde, vurderer Ove Juul.