Rauch tog sølv for et nyt system, der optimerer på til- og frakoblingen af gødningssprederen i forageren

Agritechnica 2011

Virksomheden Rauch, der producerer gødningsspredere, tog på Agritechnica en sølvmedalje for Opti-Point. Det er navnet på det system, som hjælper med at optimere og spare på brugen af gødning i forageren.

Opti-Point gør brug af GPS til at automatisere start og stop af tildelingen af gødningen i forageren. Den automatik benytter flere andre konkurrenter sig også af. Men Rauchs system skiller sig ud, idet det tager den specifikke gødning i tanken med i beregningerne for, hvornår sprederen starter og stopper for gødningen.

- Hver type gødning har en såkaldt distance-faktor. Denne faktor kan man aflæse i spredetabellen for den type gødning, man nu benytter, og det er også denne faktor, man taster ind i computeren, som ud fra dette beregner det korrekte tidspunkt for at starte og stoppe for tildelingen af gødning i forageren, fortæller Jan Weers, marketingansvarlig hos Rauch.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opti-Point kan eftermonteres på gødningsspredere, der bruger enten Quantron E, Quantron E2 eller Quantron A. Med i købet af Opti-Point følger en ekstra terminal, som hedder Quantron-Guide, og det er denne terminal, der styrer til- og frakoblingen.

Ifølge Rauch giver den nye styring en besparelse i gødningsforbruget på fem til otte procent.