Agritechnica 2011.

Tidligere på året testede vi her i Maskinbladet Kverneland 150S. En let, firefuret plov til de mindre traktorer med færre hestekræfter og lavere kapacitet i liften. Dengang var ploven mekanisk stilbar i furebredden, men med hydraulisk justering af den forreste fure som ekstraudstyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu bliver ploven en tand mere hydraulisk. På Agritechnica viste Kverneland en ny udgave af 150B og 150S, der har hydraulisk justering af furebredden efter samme princip som på Kvernelands eksisterende program af plove med den egenskab.

- Det er en spændende plov, idet den nu for alvor vil gå ind og blande sig markedet på vores mindre EG-modeller, som er vores helt store sællert i Danmark, fortæller Jørgen Sørensen, produktchef hos Kverneland Group Danmark.

Forskellen på EG- og S-ploven er blot, at S-modellen er lettere og mere enkel i opbygningen. Den har et mere spinkelt 150-vendehoved, der betyder, at den er beregnet til traktorer på op til 150 hestekræfter, mens EG-plovene kører med et større vendehoved.

- Dermed får vores kunder mulighed for at vælge mellem to plov-serier af firefurede plove, der begge tilbyder mange muligheder, men som adskiller sig vægtmæssigt, forklarer Jørgen Sørensen.

Uden Packomat

S-udgaven af Kverneland 150 er med den velkendte fjederbelastning som stenudløser, mens B-udgaven har springbolte som stensikring. Kverneland 150S fås i en tre- og fire-furet udgave, mens Kverneland 150B fås fra tre til fem furer. Ramme-profilen på ploven er 150x150 millimeter, hvilket navnet på ploven også er med til at indikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ploven kræver en liftkapacitet på traktoren på mindst 4.100 kg.

Packomat-pakkeren må man undvære på Kverneland 150S og B, men ploven kan fås med en pakkerarm, så det er muligt at trække en jordpakker efter ploven.

- Vi får nogle enkle stykker af den nye plov til Danmark i 2012. Men ellers er det først i 2013, at den for alvor er klar til levering, fortæller Jørgen Sørensen.