Det er et stærkt DC Beef, der går ud af regnskabsåret 2010/11. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Over året har kreaturandelshaverne kunnet opleve en gennemsnitlig noteringsfremgang på 2,32 kr. eksklusiv restbetaling, som kommer helt op på 130 øre pr. kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den høje notering har også betydet en stigning i slagtningerne - både i Danmark og i Tyskland, og DC Beef har i løbet af 2010/11 slagtet ca. 30.000 flere kreaturer end året før.

- Når vi ser på den position, vi har opnået på markedet i Danmark, så giver det meget mening, at vi har brugt en del af året på at afsøge muligheden for at bygge et nyt kreaturslagteri i Danmark. Den beslutning er vi klar til at bede bestyrelsen om at træffe i løbet af foråret, og årets resultat understreger, at der er plads til moderne slagteridrift i Danmark, siger direktør for DC Beef Lorenz Hansen.

Lave omkostninger i Tyskland

I lighed med resten af Danish Crown koncernen er det konstellationen mellem danske og udenlandske afdelinger, der er forudsætningen for konkurrenceevnen. DC Beefs afdeling i Husum bidrager således mærkbart positivt til divisionens udvikling.

- De lavere omkostninger syd for grænsen gør en stor forskel, siger Lorenz Hansen, som samtidig ser ind i nye muligheder, efter DC Beef ved regnskabsårets slutning har overtaget tradingselskabet Raynal Petersen i Frankrig.

DC Beef har oplevet en tilgang af nye andelshavere i løbet af året, og samtidig med en rekordhøj restbetaling og notering, giver årets resultat mulighed for at konsolidere divisionen med 39 millioner kroner, mens 96 millioner kroner udbetales til ejerne som restbetaling.