Selv om tilsætning af svovlsyre til gylle primært er et dansk fænomen, viser Harsø Maskiner princippet på Agritecnica

 

Mens den danske lovgivning tvinger landbruget til at finde alternative løsninger på de problemer, som gylleudbringning medfører, har store dele af Europa nærmest frit spil til at sprede gylle.

Ikke desto mindre viser maskinfabrikant Harry Højvang Sørensen, Harsø Maskiner A/S, på Agritechnica blandt andet udstyr til tankforsuring.

- Måske er der ikke den store interesse fra de lande, som ikke har så mange restriktioner på gylleudbringning, men der kommer mindst 5.000 danskere på messen, som har en interesse i teknikken, siger Harry Højvang Sørensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Princippet i Harsø Tankforsuring går ud på, at den rå gylle indtages fra bunden, mens svovlsyren injiceres på afgangssiden.

- Ved at tilsætte syre i lagertankene er håndteringen af syre til gylleforsuringen koncentreret til et sted. Udbringningen kan ske ved nedfældning, slangeudlægning og spredning, siger Harry Højvang Sørensen.

Ud over udstyr til tankforsuring vil Harsø Maskiner udstille nogle af virksomhedens øvrige produkter såsom gyllevogne og gyllepumper.

Første gang på Agritechnica

Det er første gang Harsø Maskiner udstiller på Agritechnica, og det skyldes ifølge Harry Højvang Sørensen den danske ambassade i Berlin, der har arrangeret en fælles stand for danske virksomheder:

- Vi har ikke haft mod nok til selv at melde os til sådan en stor udstilling, og derfor var det glædeligt, at den ambassaden opfordrede os til at være med, fortæller Harry Højvang Sørensen og fortsætter:

- Vores eksport er støt stigende og med et stillestående hjemmemarked er det vigtigt, at vi viser os ude i verden.

Selv om hans maskiner ikke står lige dér, hvor udstillingens egentlige afdeling for gyllehåndtering ligger, er Harry Højvang Sørensen nabo med kendte, danske virksomheder.

Ifølge udstillingsplanen deler Harsø Maskiner nemlig stand med Gøma, Webstech ApS, Scan-Agro A/S, PlusTec ApS, Ribers Maskinimport, KSM Transport ApS og Fiona Maskinfabrik A/S.

Hele standen hører under Eksport Promotion Denmark, der er partner i det danske eksportfremmesystem.