Den skulle egentlig have været vist på Sima-udstillingen i Frankrig i foråret. Men Ålös nye, store frontlæsser nåede ikke at blive klar. Men det skulle den til gengæld være til den endnu større Agritechnica-udstilling, der finder sted om få uger.

Quicke Q98 kalder Ålö læsseren. Og ifølge virksomheden selv skulle der være tale om verdens største frontlæsser. Den er designet til traktorer, som yder fra 250 hestekræfter og opefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er den store frontlæsser også et resultat af, at nye modeller af traktorer efterhånden er re-designet væsentligt for at kunne gøre plads til katalysatorer, filtre og andre komponenter, der skal til for at opfylde de nyeste emissionskrav.

Frontlæsseren er særdeles kraftig lavet for at kunne håndtere de mange kræfter, som læsseren bliver påvirket af. Og så har Ålö fremstillet en ny, speciel redskabsramme i et nyt design, der har kraftigere kontaktflader og låstappe. Rammen kalder virksomheden for Euro/Alo HD.

Fire frontlæsser til små traktorer

Stik i den anden ende af programmet kan besøgende på Ålös stand opleve fire nye modeller af små, kompakte frontlæssere. Det er frontlæssere, der henvender sig til traktorer så langt ned som til 15 hestekræfter. Serien går op til traktorer med 50 hestekræfter.

Compact-serien er specielt fremstillet til mindre special-traktorer til blandt andet have- park-sektoren, og det forventes, at de første eksemplarer af serien er tilgængelige primo 2012.