Uden nævneværdig kontravægt vejer den nye JCB 550-80 Agri Plus teleskoplæser over ti ton. Den høje vægt kommer fra det kraftige chassis, der er produceret af 25 millimeter tykke stålplader.

På højre side af læsseren ligger der en JCB Dieselmax motor med en effekt på 145 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løfter fem ton

Læsseren er designet til landbrug, hvor der skal håndteres store mængder af korn og foder. Derfor har læsseren en løftekapacitet på ikke mindre end fem ton, og løftehøjden er på 8,1 meter. For at kunne klare det, har JCB designet en ny bom med et nyt næsedesign, som giver plads til et meget kraftigt redskabsophæng.

Systemet giver en brydekraft på 6,5 ton, hvilket er 50 procent mere end på en JCB 541-70 læsser.

Det nye ophæng giver samtidig redskabet en god tømmevinkel og muligheden for at vippe det langt bagover, så selv store skovlfulde af korn kan transporteres, uden at der spildes.

Sparer på kræfterne

For at gøre bommen stabil er der ved fuld løftehøjde er der et overlap på én meter på bommens udskud. Bommen håndteres af en kraftig løftecylinder med dobbeltvirkende hydraulik, og uanset om redskabet er tomt eller læsset, er der en ensartet affjedring på bommen.

For at forøge sænkehastigheden og spare energi, er den nye læsser monteret med et system, så der ikke anvendes effekt, når læsseren sænkes.