Økologisk Landsforening er begejstret for fødevareminister Mette Gjerskovs økologi-udspil, der skal øge eksporten og innovationen samt få offentlige køkkener til i højre grad at vælge økologiske varer og dermed bane vejen for en fordobling af det økologiske landbrugsareal.

- Ministeren vil med denne pakke løfte økologien i Danmark til nye højder til glæde for vores drikkevand, sundhed, dyrevelfærd og miljø. Det er ægte grøn vækst, hvor både landbruget, miljøet og samfundets interesser imødekommes. Det bakker vi op om, siger Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, der har både økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere som medlemmer.

Formanden forsøger ikke at skjule sin begejstring for det nye regeringsudspil.

- Vi mærker høje ambitioner for udviklingen af økologisk fødevareproduktion som motor for vækst og eksport, og som et effektivt miljø- og klimaredskab. Den stramme økonomi kan være en fordel for økologien, fordi økologi giver løsninger med gevinster for vækst, miljø og sundhed for samme eller færre penge. Det er tid til kloge vækst- og velfærdsløsninger, og ministerens udspil er et stærkt fundament for forhandlingerne, siger Evald Vestergaard.

Regeringens forslag til finansloven for 2012 kommer først på torsdag, men ifølge Økologisk Lndsforening vil finanslovsforslaget indeholde 72 millioner kroner til tre tiltag, som foreningen har lagt meget vægt på:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

* Økologi i offentlige køkkener

* Fremme af økologisk eksport

* Investering i ny teknologi til det økologiske landbrug

De tre elementer i finansloven indgår også i et forslag fra Økologisk Landsforening til en bredere Økologisk Vækstpakke, hvor der anbefales yderligere initiativer, der kan udvikle økologi både på markedet og i marken.