Amazone viser en ny stor bugseret sprøjte på denne udgave af Agritechnica. Sprøjten har et nominelt tankindhold på 11.200 liter, som er fordelt på to aksler.

Styringen af den bagerste aksel er standard, men som noget lidt specielt kan man få sprøjten leveret med elektronisk styret dobbelt aksel-styring, så både den forreste og bagerste aksel påvirkes, når chaufføren drejer i forageren. Det betyder, at sprøjten kører mindre af afgrøden ned i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amazone UX 11200 har en rentvandstank på 1.000 liter.

Elektroniske sølvmedaljer

Amazone er en blandt mange virksomheder, der til dette Agritechnica viser en masse nyheder, som i princippet er elektroniske nyheder, der består af el-komponenter og software-programmer.

En af disse - og som virksomheden er blevet tildelt en sølvmedalje for forud for udstillingen - er et system, der hele tiden sørger for at optimere spredebilledet på virksomhedens gødningsspredere ud fra vindens påvirkning af gødningen

Systemet hedder WindControl og består blandt andet af en vindmåler, der hele tiden sender informationer til computeren om, hvilken styrke vinden har, og hvor den kommer fra. Ud fra disse data beregner programmet hele tiden, hvilke hastigheder spredetallerknerne skal køre med. Med i beregningerne er også de spredetabeller, der nu er lavet ud fra hver enkelt type af gødning.

En lignende løsning, der også har til formål at optimere spredningen af gødning, er Amazones HeadlandControl. Systemet fungerer i princippet på samme måde, som når en sprøjte automatisk blænder af for sektionerne for at undgå overlap. På samme måde kan systemet kontrollere spredetallerknerne og doseringen for at få så lille overlap som muligt i kiler og forager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amazone benytter også Agritechnica til at annoncere et strategisk samarbejde med Topcon, der er specialist i udstyr til GPS-løsninger.

Samarbejdet skal blandt andet munde ud i, at opdateringer og forskellige andre løsninger kan downloades og installeres, mens maskinen kører i marken - i princippet en række Apps.

Revolutionen er, at tredjeparts-virksomheder kan udvikle programmer, som kan køre på den nye Amapad Isobus-terminal, som de to virksomheder viser på Agritechnica.