Banknordik omdøber nu de filialer, den færøske storbank overtog fra den krakkede Amagerbank, så de nu kommer til at hedde Banknordik lige som resten af banken. Det oplyser Banknordik.

Dermed forsvinder Amagerbankens logo, Amagerbonden, ud af gadebilledet. Symbolet står for Amagers fortid som grøntsagsland, drevet af hollandske bønder og deres efterkommere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Banknordik købte de sunde dele af Amagerbanken i juli, men indtil videre har filialerne fungeret under det gamle navn med det gamle logo. Men nu mener ledelsen altså, at tiden er moden til et navneskift.

Amagerbankens bomærke er ifølge et særligt kapitel på bankens hjemmeside inspireret af en hollandsk bonde fra 1500-tallet.

Kong Christian II inviterede i 1521  hollandske bønder til Danmark og lod dem bosætte sig i Store Magleby på Amager - senere kaldet Hollænderbyen.

De hollandske indvandreres opgave var at forsyne hoffet og Københavns indbyggere med friske grøntsager. Hollænderne fik vidtstrakte privilegier og en vis grad af selvstyre.