Al håb er ude for de svageste svinebønder. Deres økonomiske krise er nu alene en sag mellem dem og deres bank, siger formanden for Dansk Svineproduktion. Det kan koste flere banker livet, siger Finansrådets direktør og en række eksperter.

Den økonomiske krise i dansk landbrug kan ramme en række mindre danske pengeinstitutter så hårdt, at de ikke overlever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så kontant lyder meldingen fra Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, og en række eksperter, skriver dagbladet Børsen.

Ikke mere hjælp

Den dystre profeti kommer samtidig med, at formanden for Danske Svineproducenter, Lindhart B. Nielsen, slår fast, at der ikke er mere hjælp at hente for de svageste svineproducenter. Deres økonomiske katastrofe er nu alene en sag mellem dem og deres bank.

- Som i andre brancher må finanssektoren tage tabet, hvis der er lånt penge ud til nogen, som ikke kan betale. Vi beder selvfølgelig ikke om, at svineproducenter, som ikke kan forrente og afdrage et projekt, skal have finansiering, siger Lindhart B. Nielsen til Børsen.

Han afviser dermed muligheden for særlig støtte til svage, konkurstruede landmænd og deres banker.

- Gælden i landbruget er et anliggende mellem långiver og låntager. Det er ikke noget, organisationen eller staten skal gøre noget ved, siger han.