Hidtil har landmanden været henvist til at bruge lommeregneren eller et regneark. Men med en ny app får han et værktøj, som altid er ved hånden, når mængden af sprøjtemidler og vand skal beregnes til en sprøjtning.

Ifølge producenten Syngenta kan der spares op til 30 minutter ved hver sprøjtning, og den øgede præcision minimerer forbruget af sprøjtemidler. Beregningerne kan overføres til landmandens computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye app hedder TankCalc og er målrettet den professionelle landmand. Den har en indtastningsside, hvor man registrerer markareal, plantebeskyttelsesmidler, koncentration, tankstørrelse, vandmængde og kørehastighed. Man kan arbejde med op til fem forskellige midler, men flere kan gemmes i hukommelsen til senere brug.

Hvis landmanden vil spare tid på tankfyldningen og undgå overflødig køretid, kan han tilpasse til hele tanke med et enkelt tryk. App’en beregner ny vandmængde per hektar, så tanken er tom efter sprøjtningen. Så undgår landmanden at skulle blande kvartfulde tanke og bruge tid på at køre ud med disse.

App'en er gratis og kan downloades fra App Store eller Android Market.