DLG køber via Kongskilde Industries aktiverne i det danske JF-Stoll. Overtagelsen sker med virkning fra mandag den 26. september klokken 16.

JF-Stoll har gennem de sidste par år haft den økonomiske krise ret tæt på kroppen, og det er i den forbindelse, at DLG-koncernen nu kommer ind i billedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at gå ind og overtage aktiverne i JF-Stoll – og det hænger ganske fornuftigt sammen med de aktiviteter, vi allerede har i Kongskilde. Selskabet stod i en situation, hvor der var behov for en hurtig afklaring med henblik på at sikre den fremadrettede drift. Købet er en rigtig interessant mulighed, som vil styrke Kongskildes position på landbrugsmaskinmarkedet yderligere, siger Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG og formand for Kongskilde Industries.

Stærke traditioner og brand

JF-Stoll, der er ejet af J. Freudendahl A/S, har de sidste år haft en årsomsætning på omkring 300 mio. kr. Bag det står 230 medarbejdere, hvoraf hovedparten er beskæftiget på de to produktionsenheder i Sønderborg.

- JF har i år rundet de 60 år, og det er et selskab med stærke traditioner og et meget stærkt og innovativt brand inden for græsmaskiner og fuldfodervogne. Det program giver et særdeles godt match med Kongskildes produktprogram. Der er ikke overlap, så det er et løft for Kongskilde at blive full-line på markredskaber, siger Asbjørn Børsting, der ser en del synergier med det nye setup.

– Det er naturligt, at der i to virksomheder som JF og Kongskilde er produktionsprocesser, der minder særdeles meget om hinanden, og der er mulighed for at optimere på bl.a. produktionsflow og laserudstyr. Det gælder også indkøb samt de klassiske områder som salg og marketing samt it, tilføjer Asbjørn Børsting.

Nye perspektiver

I forbindelse med købet overtager Kongskilde også salgsselskaberne i Rusland og Norge. Kongskilde har i forvejen en velfungerende salgs- og logistikorganisation i den øvrige del af Nordeuropa, samt produktions- og salgsenheder i Polen, Sverige, USA og Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye situation giver perspektiver, der klart styrker vores profil og muligheder på markedet for landbrugsmaskiner. Et full-line program vil åbne døre, vi ikke hidtil har kunnet åbne. Vi forventer ad den vej at opnå endnu større konkurrencekraft. Samtidig er det interessant at se, hvordan JF har prioriteret forskning og udvikling højt – selv gennem svære tider. Kvalitet er et nøgleord, der favner hele produktprogrammet, pointerer Asbjørn Børsting.

- Vi glæder os til sammen med de dygtige medarbejdere hos JF-Stoll at fortsætte selskabets udvikling og sammen øge salget af hele produktpaletten de kommende år, siger Asbjørn Børsting.