Landmænd med jord ned til et vandløb bør stå sammen i vandløbslaug for at blive hørt i kommunen.

Vedligeholdelse af vandløb er et højaktuelt emne. Sommerens meget nedbør har betydet, at der flere steder i landet har været kraftige oversvømmelser, fordi vedligeholdelsen ikke har været god nok.

Landmænd med jord op til vandløb kan med fordel slå sig sammen i vandløbslaug - det giver nemlig større chance for at blive hørt hos kommunerne.

Det anbefales i en rapport, som Videncentret for Landbrug, Djursland Landboforening, Landboforeningen Gefion, LandboNord og Jysk Landbrugsrådgivning har lavet. 

- Det er notorisk en vanskelig opgave for den enkelte lodsejer at komme igennem til kommunerne med ønsker om for eksempel bedre vedligeholdelse af et vandløb. Kommer henvendelsen fra en større, organiseret gruppe er det lettere at blive hørt og samtidig letter det arbejdet for kommunen, siger Flemming Gertz, specialkonsulent i Videncentret for Landbrug, Plan & Miljø, til vfl.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Som gruppe er det også lettere at finde ressourcer til at sætte sig ind i reglerne, påpeger Flemming Gertz.

Rapporten peger også på, at en organisering omkring vandløbsarbejdet gør det lettere at finde alliancepartnere, som landmændene har fælles interesser med. Det er for eksempel lokale borger- og grundejerforeninger, der er bekymrede for, at deres huse og grunde bliver oversvømmede.