55.000 nysgerrige børn og voksne tog på landet og oplevede på nærmeste hold, hvor mad og drikke kommer fra ved årets Åbent Landbrug-arrangement. Det oplyser Landbrug & Fødevarer.

På Mannerup Møllegård i Osted ved Roskilde var dagen i dag en af årets travleste. Peter Sivertsen, hans familie og medhjælpere fik besøg af 2200 børn og voksne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er gået over al forventning. Selvfølgelig har vi talt om økologisk mælk, men der bliver også tid til at tale om de udfordringer, jeg står over for som landmand, siger Peter Sivertsen, mens han og gårdens køer puster ud efter det store rykind.

Hos Niels Jørgen Pedersen, der er formand for Landbrug & Fødevarer, som står bag Åbent Landbrug, er glæden også helt i top.

- Det her arrangement giver os en enestående mulighed for at komme i dialog med borgerne og for at fortælle, hvor fødevarerne kommer fra. Samtidig kan vi også fortælle historien om, hvordan vi som erhverv kan bidrage til nogle af de store udfordringer, vi har som samfund. Ud over fødevarer er det produktion af vedvarende energi og bioenergi, siger Niels Jørgen Pedersen.

Hovedparten af Åbent Landbrugs besøgende var børnefamilier, der havde taget imod det gratis tilbud om at opleve det moderne landbrug.