Regeringens finanslovsforslag afsætter ingen penge til biodiversitet, og Miljøministeriet skal oven i købet spare 30 millioner næste år.

Der var ingen gaveregn over miljøområdet, da finansminister Claus Hjorth Frederiksen (V) onsdag præsenterede regeringens finanslovforslag. Det skriver altinget.dk.

Tværtimod skal Miljøministeriet næste år spare 30 millioner kroner på drift og løn. I 2013 bliver besparelserne på 58 millioner. Det er en følge af BoligJob-planen fra foråret, som skal skabe job og vækst, og som skal finansieres af besparelser i alle ministerier. I Miljøministeriet er det endnu ikke besluttet, hvor besparelserne rammer, oplyser ministeriet.

Det eneste nye miljøtiltag i finanslovsforslaget er, at der er afsat midler, som kan bidrage til at videreføre de særlige indsatser i kemikaliehandlingsplanen, som udløber ved årsskiftet. Det drejer sig om ekstra seks millioner.

Der er heller ingen penge til miljøminister Karen Ellemanns mærkesag - biodiversitet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For mig er biodiversitet ikke bare en vigtig politisk dagsorden. Det er den vigtigste dagsorden, der ligger på mit bord som miljøminister, har ministeren tidligere sagt.

DN og SF havde forventet mere

Og netop derfor undrer både Danmarks Naturfredningsforening (DN) og SF sig over, at der ikke er ekstra penge til området i regeringens finanslovsforslag, som blev fremlagt onsdag.

- Jeg havde forventet, at der blev afsat noget til det, for ministeren har slået hårdt på biodiversitet. Hun har faktisk rosværdigt udnyttet mange situationer til at sætte fokus på området, og derfor er det selvfølgelig skuffende, at det viser sig tomt, når det kommer til stykket, siger direktør for Danmarks Naturfredningsforening, René la Cour Sell, til altinget.dk.

I oppositionen er der også utilfredshed med manglende midler. SF's Steen Gade, der er formand for Folketingets Miljøudvalg, er forundret over, at Ellemann ikke har skaffet midler til sin mærkesag.

- Enten har hun ikke kæmpet for sagen, eller også har hun tabt. Det viser, at det en tom kampagne, hun kører, for der er ingen penge og ingen politisk handling. Hun har ingen strategi med bindende mål, og hun har ikke været frontkæmper i EU for at få en bindende aftale, siger han til altinget.dk.