Vandrammedirektivet skal overholdes, og derfor bliver der ikke lavet afgørende om på de vandplaner, som skal vedtages i løbet af efteråret. Sådan lyder det fra Karen Ellemann, der dog ikke afviser, at der skal laves nogle justeringer af vandplanerne. Det skriver altinget.dk.

Venstre-politikere vil have gennemgået klassificeringen af vandløb, fordi Danmark i forhold til andre lande har udpeget alt for mange vandløb som naturlige, og dermed påtaget sig en langt større miljøopgave. Den problemstilling er ministeren opmærksom på.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg har bedt Naturstyrelsen granske nøje, om vandløbene er kategoriseret korrekt, for jeg kan jo også på kort se, at det ser markant anderledes ud i Nordtyskland, hvor man har udpeget langt færre vandløb som naturlige, siger Ellemann til altinget.dk og fortsætter:

- Men det afgørende for mig er, at vi følger EU's retningslinjer, så vi lever op til Vandrammedirektivet. Vi kan ikke bare gøre som Tyskland og gå ud fra, at de har gjort det korrekt.

Måske ny mini-høring

Flere Venstre-politikere har i Altinget ønsket en ny høring, hvis vandløbsindsatsen skal ændres markant. Det afviser Ellemann ikke.

- Jeg forestiller mig, at der er vandplaner, hvor man laver nogle justeringer, og så kan man have en ganske kort minihøring, men der er ikke tale om en helt ny høring, og at hele processen skal gå om. På ingen måde, siger hun.