Onsdag morgen forudså Jyske Markets, at de europæiske råvarepriser vil stige som følge af prisstigningerne på den anden side af Atlanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og helt som forventet kan vi nu konstatere, at hvedeprisen på den europæiske MATIF-børs steg med op til 1,92 procent i løbet af onsdagen. Til gengæld er der andre faktorer, der peger på, at den europæiske hvedepris kan blive presset i den kommende tid.

Mange tons på vej til markedet

Jyske Markets oplyser nemlig, at det russiske nyhedsbureau Interfax rapporterer, at Rusland muligvis kommer til at eksportere hele 20-25 millioner tons hvede for 2011/2012. Det er estimerest, at Rusland kommer til at høste 54 millioner tons i år i forhold til høståret 2010, hvor høsten var 41,5 millioner tons.

Samtidig ser det ud til, at den tyske og den franske høst ikke er blevet så hårdt ramt som frygtet, da sommerregnen ser ud til at have reddet udbytterne i sidste øjeblik.

Tyskland er nu halvvejs med høsten, som vurderes at blive på 23 millioner tons, hvilket kun er 1 million tons ringere end sidste år. Frankrig er lidt hårdere ramt, og den franske høst vurderes at komme ud med 33 millioner tons, mens sidste års høst var 35,6 millioner tons.