Mølbro lancerer nyt skær og spids til Kuhn-plove. Ideen er lånt fra et allerede eksisterende system til Kverneland

Virksomheden Mølbro, der er kendt herhjemme for produktion af sliddele til en bred vifte af redskaber til landbruget, har nye ting i støbeskeen.

Mølbro er klar med et nyt sæt skær og spidser, som passer til en række plov-serier fra Kuhn. Navnet er M5 og minder meget om et lignende design, som Mølbro i forvejen forhandler til plove fra Kverneland.

- Vi har for år tilbage lanceret M5 systemet til plove fra Kverneland, og det har vist sig at være en succes. Derfor har vi nu udviklet M5 til plove fra Kuhn også, fortæller Christian Nielsen, salgsansvarlig hos Mølbro A/S.

M5-systemet er delt i et skær og i en spids. Men hvor de fleste normale skær består af et stort langt skær med spidsen monteret ovenpå, er der på M5-systemet en flig på skæret og en udfræsning på spidsen, så de to ting går i hak - nærmest på samme måde som gulvbrædder. Både skær og spids er plan med hinanden og giver altså en ens overflade på hele plovkroppen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det var i sin tid Lemken, der kom med dette system, og vi har så lanceret vores version af det til Kverneland senere hen. Men nu har vi som de eneste på markedet samme system til Kuhn, fremhæver Christian Nielsen.

Både skær og spids kan fås i to udgaver: Med hårdmetal eller uden hårdmetal.

- En sliddel belagt med hårdmetal giver tre til fem gange længere levetid, vurderer Christian Nielsen og fortsætter:

- Mange af vores kunder, som kører med systemet til Kverneland, benytter ofte en spids med hårdmetal og et skær uden hårdmetal. Så passer det med, at begge dele skal udskiftes samtidigt, uddyber han.

Han vurderer, at det rent økonomisk også er dyrere at belægge både skæret og spidsen med hårdmetal trods længere levetid.

- Men når blot spidsen er belagt med hårdmetal, beholder spidsen sin spidse form, hvilket giver en bedre jordsøgning og bedre selvskærende effekt, fremhæver han.

 I første omgang har Mølbro udviklet de specielle skær og spidser til følgende underplove fra Kuhn: H4, H6, HB4, HB6 og VL.

- Det er de plove, vi har taget med i første step. Senere vil vi måske udvikle systemet til SK-underploven også, siger Christian Nielsen.