Der er igen gang i salget af nye græsmaskiner, oplever Holmsland Maskinforretning, der siden Agromek har solgt 28 Lely-maskiner. Det er indehaver Arne Nielsen godt tilfreds med.

- Det er dejligt at se, at billedet er vendt efter krisen. Mange maskinstationer og store kvægbrug er igen begyndt at købe nye maskiner, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især store skårlæggere og river, der er blevet solgt - og af de 28 maskiner er otte solgt til Norge, hvor Holmsland Maskinforretning har en samarbejdspartner i Stavanger-området.

Hos Lely-koncernen oplever man samme billede af, at situationen i landbruget er ved at vende.

- Vi sælger jo især til kvægbranchen, og her er der optimisme at spore. Mælkepriserne stiger, og mange af de store kvægbrug er begyndt at købe store, nye maskiner igen, siger Iwer Dall, der er Lely repræsentant i Danmark.

Fabrikkerne kan ikke følge med

Det er dog ikke alle, der kan se frem til at kunne få leveret nyt til den kommende sæson.

- De, der har været ude i god tid, får nye maskiner til sæsonen. Men lagrene er ved at være tomme, og fabrikkerne kan ikke følge med, så der vil være nogen, der ikke kan få leveret, siger Arne Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har dog valgt at satse ved at tage nogle ekstra græsmaskiner hjem, men også de maskiner er næsten allerede væk.

- Vi har nogle mindre maskiner. Et par 10 og 15 meter høvendere og et par mindre skivehøstere, to butterfly-sæt og en rive. Og der kommer selvfølgelig også en del brugte maskiner ind, når vi har solgt nyt. Men det forsvinder faktisk lige så raskt, som det kommer ind, siger han.