Seks ud af ti økologiske gulerødder kommer fra ikke-økologiske frø. Men det betyder ikke lige så meget som smagen, mener Landbrug & Fødevarers Økologisektion.

- Det er selvfølgelig ideelt, hvis de økologiske gulerødder stammer fra økologiske frø. Men det er også vigtigt, at forbrugerne får økologiske gulerødder, der smager godt. Smagskvaliteten hænger meget sammen med sortsvalget, og derfor kan det være nødvendigt at vælge en sort, hvor frøene enten ikke udbydes økologisk eller kun udbydes økologisk i for lille mængde, siger Kirsten Lund Jensen, teamleder i Landbrug & Fødevarer Økologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun erkender dog manglen på økologiske frø:

- Vi håber, at der kommer mere udvikling på området, efterhånden som den økologiske produktion vokser. Det handler om at få de store internationale frøfirmaer til i højere grad at udbyde velegnede sorter i økologiske udgaver. Men det kræver, at der er en vis volumen i markedet, før de kan se forretningspotentialet. 

Kirsten Lund Jensen understreger, at de økologiske regler er overholdt, selv om der anvendes ikke-økologiske frø, da Plantedirektoratet stiller særlige krav til de frø, de økologiske landmænd får lov at anvende.

Læs også Seks ud af ti øko-gulerødder er fra konventionelle frø.