Pickups med kulissestyr er fortid hos Lely, når det gælder snittervogne. Virksomheden har til sæsonen 2011 monteret en pickup uden kurvestyr - også kaldet kulissestyr - på den mindste af Tigo-serierne, Tigo S, og det betyder nu, at alle modellerne fra Lely kører uden pickup med kulissestyr.

Pickuppen på Tigo S kommer fra den større Tigo R-serie, som har benyttet denne type pickup i nogen tid. Fordelene ved en kulissefri styring er færre bevægelige dele, og den nye pickup i Tigo S-serien er ifølge virksomheden selv fuldstændig vedligeholdelsesfri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredden på pickuppen er 1,8 meter, og den tidligere model pickup på S-serien havde fire rækker tænder. Det tal er nu øget til fem.

Tigo S kan udstyres med 33 knive og er i stand til at snitte materialet med en teoretisk snitlængde på 38 millimeter. Modellen fås i fire udgaver med rumindhold fra 22 til 29 kubikmeter.

Til sæsonen 2011 lancerer Lely også en bugseret finsnitter. Navnet Lely Storm og den røde Lely-farve er ny, men i realiteten er der tale om den bugserede finsnitter fra virksomheden, vi kender under navnet Mengele. Mengele blev opkøbt af Lely tilbage i maj 2009 og producerede dengang bugserede finsittere og snittervogne.