Der var ny besøgsrekord, da de økologiske mælkeproducenter i går slap køerne ud i foråret.

Besøgstallet til Øko-dag slår igen rekord. Søndag fejrede over 110.000 danskere forårets komme i selskab med dansende og forårskåde, økologiske køer på økologiske gårde landet over. Økologisk Landsforening glæder sig over, at danskerne bakker op om de økologiske landmænd.

- Det store besøgstal viser sammen med det stigende økosalg, at danskernes fokus på rene, sunde fødevarer produceret med store hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd er fortsat voksende, siger Anna Lund, eventchef, Økologisk Landsforening, og fortsætter:

- Folk vil gerne vide, hvordan deres fødevarer bliver produceret, og de økologiske landmænd vil gerne vise deres landbrug frem. Det er den ultimative branding, at de mennesker, som køber varerne, kommer på besøg, stiller nysgerrige spørgsmål, ser hvordan det foregår og er i direkte dialog med den landmand, som producerer deres varer.

Præcis klokken 12.00 gik det løs på 65 gårde over hele Danmark. Og de økologisk køer skuffede ikke. De ræsede ud i foråret, så jorden sprøjtede, alt imens de hoppede, spjættede og slog klovene sammen til stor begejstring for store og små besøgende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce