I år kommer veterantraktorerne med til DM i pløjning. LandboUngsom har fået en aftale i stand med de fem veterantraktorklubber  Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK), Motor og Traktorklubben Jylland (MTKJ), Veteran Traktorens Venner (VTV), Motor Veterantraktor Klubben Fyn (MTKF) og Sjællands Veteran Traktor Klub (SVTK).

- Det er en sensationel aftale, vi har fået etableret med veterantraktorklubberne  fortæller Jens Iversen, formand for landspløjeudvalget i LandboUngdom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen betyder, at der fra de fem klubber kommer cirka 35 veterantraktor-pløjere fordelt i tre klasser, og de skal dyste om titlen som danmarksmester inden for en-furede liftplove, fler-furede liftplove og bugserede plove.

Tidligere har der været afholdt DM-stævner på klubniveau eller i Pløjeforbundet af 1997.

- Vi er stolte over, at vi nu har samlet alle traktor-pløjerne til ét DM-stævne, fortsætter Jens Iversen.

Stort DM-stævne

DM i pløjning i 2011 kommer dermed op på cirka 85 deltagere, hvilket er et af de største DM stævner, der har været afholdt de seneste mange år.

- Vi indledte vores forhandlinger med veteranklubberne i 2010, og efter diskussioner i klubbernes bagland er det nu muligt at samle alle klubber til et fælles DM-stævne, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 2012 vil kvalifikationen til Europamesterskabet for veterantraktor-pløjere ske ved LandboUngdoms DM i pløjning.

Danmarksmesterskabet i pløjning skal i år afholdes af Fyns LandboUngdom på Enggården, Smedegyden 22, Årslev den 28.-29. oktober.

Arrangørerne er i fuld gang med at planlægge stævnet, der også vil omfatte en maskinudstilling. Hovedsponsor ved stævnet er Kongskilde og DLG.