En betydelig andel af de studerende på bacheloruddannelsen Jordbrug, fødevarer og miljø fra Aarhus Universitet har hest eller interesse for heste, fortæller de studerende.

Bacheloruddannelsen blev etableret i efteråret 2008, og der har været stigende optag på uddannelsen år for år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelsen er tre-årig og omfatter kurser som jordbrugs- og fødevareproduktion, agro-økologi, genetik og evolutionslære samt almen molekylærbiologi, men der er også en lang række linjer og valgfag, så man selv kan sammensætte indholdet af sin uddannelse.

Uddannelsen er en kombination af teori og praktiske øvelser.

23-årige Katrine Siersted er typisk for uddannelsen på den måde, at båd hun og mange af hendes medstuderende interesserer sig for heste.

- Jeg læser på andet år af uddannelsen. På min årgang er vi en god håndfuld ud af cirka 20 studerende, og på den nyeste årgang af studerende er der rigtig mange af de studerende, der enten har egen hest eller har interesse for heste, fortæller Katrine Siersted.

- En del af det, man lærer på uddannelsen, har også indvirkning på opfattelsen af heste, mener Katrine Siersted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi lærer om fysiologi og adfærd og har fokus på produktionsdyr, men vi har også bøger om heste. Så jeg synes helt klart, at der er meget i uddannelsen, som appellerer til heste-interesserede, siger hun og henviser til, at der også udføres egentlig forskning med brug af heste på Forskningscenter Foulum ved Viborg, der er en del af Aarhus Universitet.

Et af de aktuelle forsøg på centret blev fremvist på messen Hest & Rytter i marts, da uddannelsen Jordbrug, fødevarer og miljø havde en stand på messen. Et forsøg med tøjletræk var et stort trækplaster.

- Der var rigtig mange besøgende på vores stand, der var interesseret i forsøget, og mange spurgte også til uddannelsen, siger Katrine Siersted.

Hun satser på, at uddannelsen, som for hendes vedkommende også kommer til at omfatte en kandidatuddannelse på to år – munder ud i en karriere som rådgiver i landbruget.