Ved at tilsætte raps i foderet producerer den svenske virksomhed Scan svinekød med flere omega 3-fedtsyrer og mindre mættet fedt. Scan håber, at det vil øge efterspørgslen efter svensk svinekød.

I Finland har HKScan forsket i fedtsammensætningen af svinekød efter fodring med en nært beslægtet afgrøde til raps, og resultaterne efter 40 års forskning er en højere andel af omega 3-fedtsyrer og en lavere andel mættet fedt. En forbrugerundersøgelse viste desuden, at kødet var saftigt, mørt og nemt at tilberede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor vil Scan nu i samarbejde med de svenske svineproducenter udvikle konceptet med en rapsgris.

- Konceptet giver mange sundhedsfordele, som vi mener, at de svenske forbrugere efterspørger. Sammen med vore leverandører vil vi skabe konkurrencefordele, som kan bevare og styrke vores svenske kød. Vi vil samtidig give vores leverandører en tro på fremtiden, siger Dennis Mattson, Scan.

Planen er, at der skal laves 200.000 rapsgrise.