Asmildkloster Landbrugsskole udvider med 650 kvadratmeter.

- Håndværkerne er gået i gang med byggeriet af en ny hovedindgang, nye toiletter, nyt administrationskontor, nye opholdsrum med cafemiljø til eleverne, samt nye mødelokaler og klasseværelser, udtaler Keld Mikkelsen, forstander på Asmildkloster Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er afsat 8 millioner kroner til udvidelsen, og arkitekterne har været på overarbejde for at få det nye byggeri til at passe ind i den eksisterende bygning.

To nye uddannelser giver flere elever

Det er primært på grund af to nye uddannelser, at skolen er blevet for lille. De to uddannelser er EUX Landbrug og 10. Klasse 20-20, som begge er nye tiltag.

- EUX Landbrug er for de unge, som vil tage en studentereksamen samtidig med deres landbrugsuddannelse. Den varer i fire år. I 10. Klasse 20-20 bor eleverne hjemme i de første 20 uger af skoleåret, og derefter flytter de ind her på skolen i de næste 20 uger, hvor de så tager grundforløbet dyr, planter og natur, fortæller Keld Mikkelsen.

I forbindelse med udvidelsen, planlægges der opførelse af 75 nye boliger, der opføres i samarbejde med en lokal boligforening i Viborg. Disse ventes færdige i 2012. De 75 boliger fordeles på 60 ungdomsboliger samt 15 mentor boliger.