De nordiske lande vil sammen servere smagsprøver på ny nordisk mad for madentusiaster fra hele verden, når verdens største økologimesse åbner på onsdag. 

Ny nordisk mad bygger på principper om enkelthed, renhed, dyrevelfærd og bæredygtighed. Det passer ifølge Økologisk Landsforening perfekt sammen med økologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksporten af danske øko-varer er tredoblet fra 2005 til 2009, og interessen fra udlandet vokser fortsat. Især i Tyskland, som er den største aftager af dansk økologi, stiger efterspørgslen. Økologisk Landsforening forventer, at den danske øko-eksport runder 1 milliard kroner i 2012. 

- Vi ser nu resultaterne af de seneste års store eksportindsatser. Selv under den globale finanskrise er den danske økologiske eksport vokset markant. BioFach er det vigtigste sted at sørge for, at Danmarks økologiske varer bliver endnu mere populære i udlandet, siger eksportchef i Økologisk Landsforening, Klaus Bentzen.

Henrik Høegh åbner nordisk stand

Den fællesnordiske stand, hvor der deltager økologiske virksomheder fra Danmark, Sverige, Finland og Norge, er arrangeret af Økologisk Landsforening i samarbejdet med Landbrug & Fødevarer og med støtte fra Fødevareministeriet.

- Med vores fællesnordiske indsats på messen vil vi gerne styrke det internationale fokus, der allerede er på det nordiske køkken. Historierne om nordisk mad og de særlige nordiske råvarer er meget stærke, og de er med til at brande danske kvalitetsfødevarer - heriblandt de økologiske. Vi har høje forventninger til, at det øgede fokus på nordisk mad også vil øge eksporten af danske økologiske varer og understøtter den stigende eksport, vi har til det tyske marked, siger Michael Stevns, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Fødevareminister Henrik Høegh står i spidsen for den officielle åbning af den nordiske stand onsdag klokken 12.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BioFach præsenterer over 2500 udstillere og besøges hvert år af omkring 44.000 gæster fra 90 lande.