DLG's repræsentanter har i dag godkendt et koncernregnskab, der er det hidtil bedste – og det er det bedste over hele linjen, fremgår det af regnskabet, hvor koncernomsætningen, EBITDA, EBT, koncernens resultat, nettoresultatet og egenkapitalen sætter nye rekorder.

- På alle resultatmål var 2010 DLG's hidtil bedste, siger Asbjørn Børsting, administrerende direktør i DLG-koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen steg 5,2 milliarder kroner til 39,4 milliarder, og EBITA (resultatet før afskrivninger, finansielle poster og skat) rundede en milliard kroner, hvilket er en fremgang på cirka 220 millioner kroner i forhold til 2009. Koncernens nettoresultat steg med 57 procent til 282,1 millioner kroner mod 179,7 millioner kroner året før.

– Der skal ikke herske tvivl om, at vi er meget tilfredse med koncernens resultater, herunder et nettoresultat efter skat på 282,1 millioner kroner. Vi står i det hele taget med et regnskab, der bekræfter, at bredden i vores koncern er et aktiv, som vi også vil forfølge i årene fremover, siger Asbjørn Børsting.

40 procent af overskuddet til medlemmerne

De store procenttal fortsætter også i udlodningen af overskuddet. DLG foreslår 40 procent af overskuddet udbetalt via en overskudsdeklarering. Det svarer til 113 millioner kroner, hvilket er 33 millioner kroner mere end sidste år, hvor overskudsdeklareringen også udgjorde 40 procent af resultatet. I årene forud var overskudsandelene 30 procent i 2007 og 33 procent i 2008.

– DLG deklarerer i tråd med sidste år igen 40 procent af nettoresultatet efter skat som overskudsandele til medlemmerne, hvor det i 2008 og 2007 var henholdsvis 33 og 30 procent. Den udvikling er vi stolte af og mener, det er det rigtige, at medlemmerne bliver tilgodeset på mange produktområder, så både planteavlere, svineproducenter, mælkeproducenter, fjerkræproducenter og gartnere er målgruppen. Men vi holder også fast i, at koncernen fortsat skal udvikle sig for blandt andet at sikre kerneværdier som konkurrenceevne og innovation – til fordel for medlemmer og kunder, siger Niels Dengsø Jensen, formand for DLG.

Han oplyser, at hovedparten af det deklarerede overskud indgår i andelskapital på navn for selskabets ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Særdeles tilfredsstillende udvikling i Tyskland

En stor del af rekordresultatet hentes hos DLG-koncernens aktiviteter i Tyskland. I datterselskabet HaGe, som DLG ejer 53,2 procent af, fordobledes DLG's andel af overskuddet næsten – fra 49,3 millioner kroner i 2009 til 92,4 millioner kroner i 2010.

Ud over HaGe har DLG aktiviteter i Deutsche Vilomix, Roth Agrarhandel og Team AG.

I Tyskland skabes 44 procent af DLG's omsætning svarende til omsætningen i Danmark. I Nord- og Midttyskland var fokus i 2. halvår 2010 at skabe en god start for samarbejdet om Team AG, hvor DLG-koncernen i sommer gik ind som største aktionær med i alt 32 procent af aktierne.

– Målet er at skabe et stort og solidt energiselskab i Tyskland sammen med det delvist landmandsejede Team, hvilket passer virkelig godt ind i vores strategiske arbejde, idet vi på den måde får mulighed for at udnytte endnu flere synergier mellem vores energiaktiviteter i Danmark, Tyskland og Sverige i de kommende år, siger Asbjørn Børsting.