Knuthenlund Gods lancerer på mandag to nye oste, som virksomheden tager med på Biofachmessen i Nürnberg den 16.-19. februar.

De to nye oste - en rødkit og en gedebrie - fik begge priser ved verdensmesterskabet i Birmingham i 2010. Gedebrien fik bronche, mens rødkitten fik superguld og blev dermed blandt de 14 bedste oste i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Knuthenlund Gods løb rent faktisk af med to af de 14 superguld-priser ved Verdensmesterskabet, hvor omkring 3.000 mejerier deltog. Den økologiske producent tager også den anden vinder - en fast gedeost - med på Biofach.

Krydderi i koens mad

Susanne Hovmann, der ejer Knuthenlund Gods, forklarer, at inspirationen til de velsmagende oste kommer fra Sydeuropa.

- Vi arbejder med smagen allerede ude fra marken. Vi planter forskellige krydderurter sammen med græsset som for eksempel kørvel, persille og citronmelisse. Det giver smag til mælken. Den teknik kender man fra Sydeuropa, hvor de laver kvalitetsoste, fortæller Susanne Hovmann.

Arbejdet med at indarbejde urter i dyrenes foder er stadig i gang.

- Vi har netop haft en kultursociolog ansat, som skulle undersøge, hvilke urter der findes i lokalområdet. Dem vil vi så ud i græsset, så vi i endnu højere grad får et fuldstændig lokalt forankret produkt, siger hun.