Kun seks af landets kommuner opfylder en målsætning om minimum 30 procent økologi i den offentlige bespisning. Fem af de seks kommuner ligger i hovedstadsområdet.

Flertallet af de danske kommuner har ikke nogen økologi-målsætning. Men ud af de seks kommuner, der køber minimum 30 procent økologiske fødevarer i den offentlige bespisning, ligger fem af kommunerne i hovedstadsområdet.

De seks kommuner er København, Allerød, Ballerup, Ishøj, Albertslund - og endelig Fredericia som den eneste jyske kommune.

- Det økologiske Danmarkskort viser, at flertallet af de danske kommuner overhovedet ikke har en målsætning for økologisk bespisning. Vi vil gerne opfordre til som minimum at beslutte en politik – at sætte et mål, der viser borgerne, at man tager regeringens mål om en fordobling af det økologiske areal alvorligt og vil økologivejen. En vej, der bidrager til sundere kost, renere drikkevand og mere natur, siger René la Cour Sell, direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Mest økologi i Albertslund

Med 79 procent økologi i de offentlige gryder er Albertslund Kommune en af de økologiske frontløbere, og til forskel fra mange andre kommuner er det ikke kun kommunens børn, der får økologisk kost. Også kommunens unge, ældre og ansatte får i dag mad, der i høj grad er økologisk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For Albertslund Kommune er det vigtigt, at børn og ældre får en kost, der er fri for pesticider og andre kemikalier. Derfor stiller vi høje krav til økologien i den mad, vi serverer i vores institutioner. Som kommune har vi en forpligtelse til at gå forrest. Også for at skabe et marked for økologiske produkter og på den måde være med til at skabe et bæredygtigt landbrug, siger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune.