Konklusionen på gårsdagens møde i LandboSyd var, at landboforeningen fortsat er medlem af Landbrug & Fødevarer. 200 landmænd var samlet for at diskutere vejen frem for at få afskaffet Grøn Vækst-planerne.

- Udmeldelse af Landbrug & Fødevarer var en af mulighederne, der blev drøftet. Men der var bred enighed om fortsat at organisere sig under Landbrug & Fødevarer, siger Jørgen Jørgensen, talsmand for Initiativgruppen for Als og Sundeved, der havde arrangeret mødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil i stedet netværke og forsøge at finde andre grupper af landmænd fra resten af landet, der ligesom os mener, at Grøn Vækst skal tages helt af bordet, siger Jørgen Jørgensen.

Han lægger vægt at landbruget skal tale med én stemme.

- Vi skal først og fremmest blive enige om en fælles dagsorden. Vi har en dagsorden om, at Grøn Vækst skal væk, mens det længe fra Landbrug & Fødevarers side har virket som om, at dagsordenen er, at Grøn Vækst må vi leve med - og at vi kun kan forsøge at rykke med et par småting, siger Jørgen Jørgensen. 

Desuden opfordrer gruppen til et ekstraordinært delegeretmøde for at få belyst indholdet i og konsekvenserne af Grøn Vækst.