Vandplanerne stiller så skrappe krav, at det vil blive svært at drive landbrug omkring Limfjorden. Sådan lyder advarslen nu fra en række nordjyske borgmestre, der opfordrer regeringen til at udskyde planerne og sænke kravene. Det skriver Altinget.dk.

- Hvis vandplanerne bliver gennemført, som de ligger, så får det store og dramatiske konsekvenser for Jammerbugt Kommune. Rigtig mange landmænd vil få svært ved at drive landbrug, og det betyder, at vi mister en væsentlig indtægtskilde, siger kommunens borgmester, Mogens Gade (V), til Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vandmiljøet i Limfjorden har det skidt, og derfor bliver der i vandplanerne stillet skrappe krav om reduktioner af landbrugets kvælstofudledninger, men Mogens Gade mener, at kravene går for vidt.

- Vi skal tage ansvar for miljøet, men vi skal også passe på, at vi ikke giver landmændene så dårlige vilkår, at de ikke kan konkurrere. Vi taler hele tiden om, hvordan vi skal tjene penge i fremtiden, og så nytter det ikke at pålægge landbruget yderligere byrder, siger han og understreger, at dansk landbrug allerede er miljøvenligt i sammenligning med landbrug i andre lande.

Mogens Gade opfordrer derfor regeringen til at besinde sig og skrue ned for kravene.

Også i Thisted slår borgmesteren alarm.

- Vi er dybt bekymrede for vores landbrugs fremtid. De begrænsninger, som vandplanerne lægger på landbruget, vil have meget stor betydning, siger Lene Kjelgaard (V), som opfordrer regeringen til at sænke kravene, udskyde tidsfristerne og være åben over for alternative virkemidler til at nå målene.