Gennem det seneste års tid har der fra udlandet været rapporteret fund af Salmonella Typhimurium i forarbejdede fodermidler. Disse informationer er kommet via EU’s rapid alert system til information af andre EU-medlemsstater om partier af foder, der udgør en særlig sundhedsskadelig risiko.

I forbindelse med fundene orienteres berørte aftagere af fodermidlerne. Blandt nævnte tilfælde har der ikke været virksomheder i Danmark, der har aftaget berørte fodermidler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salmonellaen blev fundet i fransk majsgluten-foder i en belgisk virksomhed, i et ekstrakt af hollandske sojabønner i en belgisk virksomhed, samt i brasilianske sojapellets, som kom til en svensk virksomhed gennem Tyskland.

Salmonella Typhimurium er en sygdomsfremkaldende bakterie, der kan give svære mavesmerter, opkast og diarré. De fleste diagnosticerede mave-tarm infektioner forårsaget af Salmonella i mennesker skyldes Salmonella Typhimurium.

Derfor er der god grund til, at virksomheder, der importerer eller indfører fodermidler fremstillet af olieholdige produkter, sikrer, at disse varer er testet fri for netop denne serotype af Salmonella.