Lugtreduktionen er øget fra 30 procent til 70 procent i Skov A/S's nye biologisk luftrensningsanlæg, BIO Flex. Det viser den test, som Deutshche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) har gennemført af det danske anlæg, der er en videreudvikling af Farm Air Clean.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som biologisk anlæg renser BIO Flex også staldluften for ammoniak. Test har vist, at der renses ned til en ppm, oplyser Skov.

- Det svarer til en reduktion af ammoniakindholdet i afgangsluften på mellem 70 og 90 procent, hvilket er lige så meget som de bedste kemiske luftrensere på markedet, som vel at mærke ikke fjerner lugt, siger Niels Riis, produktchef hos Skov A/S.

Med nyudviklet vaskerobot

Der er lagt vægt på, at svineproducenten skal bruge så lidt tid som muligt på at rengøre og vedligeholde systemet. Derfor er BIO Flex udstyret med en nyudviklet og robust vaskerobot, der automatisk rengør filtrene.

Derudover er udnyttelsen af hele filterarealet i luftrenseren optimeret, og støvmængden i filtrene er reduceret ved at placere en patentanmeldt luftfordelingsplade før første filter, ligesom det mekaniske princip for overrisling af filtrene under alle driftsforhold er optimeret.

Luftrensning i metermål

Det er også nyt, at BIO Flex kan leveres som ?luftrensning i metermål?, hvilket betyder, at anlæggget kan leveres med en fleksibel kapacitet fra 10.000 til 160.000 kubikmeter luft i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skov præsenterer BIO Flex på Agromek, hvor anlægget har fået to nyhedsstjerner.