Møller og Mouridsen er navnet på et firma, der blev dannet i 2008. Ejerne Jens Mouridsen og Christian Møller Petersen ville udnytte deres fælles kompetencer og skabe innovative produkter til landbrug og industri.

Det er der blandt andet kommet et alarmanlæg ud af, Agroalarm, som præsenteres på dette års Agromek, og nyheden har hjemtaget to nyhedsstjerner for de omfattende registreringer, produktet kan præstere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tror, Agroalarm vil sætte nye standarder på en række områder inden for alarm- og klimaovervågning, siger Christian Møller Petersen.

- Vores produkt imødekommer landbrugets behov for stabile og sikre alarmsystemer, fordi mange besætninger i dag er placeret på gårde, der ikke er beboet og derfor er helt afhængige af sikkerhedssystemer, som ikke sætter ud, hvis stømmen forsvinder eller telefonnettet går ned. Sikkerheden ligger i en ekstern central server, så alle data er sikret, selv om systemet på ejendommen bryder ned.

Alle registreringer kan tilkobles

Systemet er bygget meget fleksibelt op. Betjeningspanel kan sættes et eller flere steder efter individuelle ønsker, og flere registreringer kan kobles på efterhånden, som man ønsker systemet udbygget. Det sker efter devisen "perler på en snor", fordi der ikke skal trækkes ekstra ledninger til den centrale styring, men den nye aktivitet skal blot kobles på den eksisterende ledning.

Klimaovervågning er den basale funktion i Agroalarm. Dertil kommer mulighed for registrering af vandforbrug og afsendelse af en alarm, hvis forbruget adskiller sig væsentlig fra det normale. Endvidere kan registreringer af CO2, luftfugtighed med mere kobles på.

I betjeningspanelet er der indbygget en identifikation, så medarbejderne ved at holde en magnetbrik op kan lade sig registrere, og systemet kan skifte til det sprog, den enkelte medarbejder foretrækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når anlægget på den måde kan genkende hver enkelt medarbejder, der har adgang til produktionen, kan der også kobles en timeregistrering på, så medarbejderne ikke behøver føre særskilt arbejdsjournal.

Sender SMS eller giver telefonopkald

Anlægget kan sende både "bløde" og "hårde" alarmer. Hvis det er mindre kritiske overskridelser af nogle fastlagte værdier, kan der sendes en SMS om overskridelsen, mens der gennemføres et telefonopkald, hvis der forekommer en vigtig afvigelse, der straks skal korrigeres.

Alarmen kan også tilgå skiftende personer.

Hvis man lægger en vagtplan ind, vil anlægget vælge at sende SMS og telefonopkald til den person, der står som vagthavende, og når en anden tager over, går opkaldende til vedkommende. På den måde kan alarmen ofte blive sendt til en person, der i forvejen er i produktionen, og som dermed hurtigt kan løse problemerne, frem for at blive sendt til en, der holder ferie eller lignende.

Alarm sendes videre til dyrlægen

En af de alarmer, Møller Mouridsen påpeger som en mulighed, er en vanrøgtssikring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er eksempler på, at folk er "gået i sort", og der er opstået vanrøgt i en besætning. Det kan forebygges, hvis alarmerne sendes videre til for eksempel dyrlægen, når gentagne alarmer ikke giver anledning til at få problemet løst, siger Christian Møller Petersen.

En daglig rapport viser hvilke alarmer, der har været de seneste 24 timer, samt hvem der har løst dem og hvordan. På den måde har driftslederen hele tiden overblik over de forskellige registreringer.