Kverneland Group præsenterer to harve-nyheder på Agromek: En Carrier 925 og en Swift-kultivator

Väderstad introducerer en ny Carrier-harve med crossboard og en arbejdsbredde på 9,25 meter på Agromek. Blandt stubharverne i Carrierserien findes en større model med en arbejdsbredde på 12,25 meter, men den er ikke udstyret med crossboard.

- Begge modeller er bygget op om en kraftfuld ramme, og den nye Carrier 925 er vores svar på en harve til de større gårde, som vil have fordel af repertoiret hos Carrier med crossboard, siger Bo Stark, fra Väderstad.

Carrier 925 har en transportbredde på 3,0 meter og en transporthøjde på 4,0 meter. Harven vejer 9.700 kg svarende til 1.050 kg pr. meter arbejdsbredde. Väderstad oplyser, at der for at få en optimal opblanding af jorden bør køres med 10-14 kilometer i timen, og at det kræver et trækkraftbehov på cirka 300 hestekræfter.

Konceptharve med rørprofiler

Swift er en ny konceptharve fra Väderstad med rørprofiler i stedet for firkantsprofiler. Ifølge producenten er den nye konstruktion stærkere og med en mere enkel montering af tænderne. En af idéerne med Swift-kultivatoren er, at den skal være billigere, kortere og lettere end Cultus-harven. Ved at benytte sig af to aksler, men alligevel have fire rækker tænder er trækkraftbehovet, ifølge Väderstad, 30 hestekræfter pr. meters arbejdsbredde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Swift har ingen pakkere og for at imødekomme dette, har Väderstad monteret et træk bag på harven, hvor man for eksempelvis kan hægte en tromle på. Tænderne er monteret i huller i profilrørene, hvor de fastlåses med en bøjle. Swift-harverne fås i arbejdsbredder fra tre til 12 meter.Relaterede artiklerMI får import af frontlæssere

Minister tøver med handling over for MRSA

Hvor meget ved du om sprøjteteknik?

Maskinhandlerforening samarbejder med Dansk Olie Genbrug

Maskinhandlerforening satser på GPS-sporing