Der er positive takter i naturinitiativerne i den nye finanslov, mener Landbrug & Fødevarers Økologisektion, som også hæfter sig ved aftalens fokus på madspild.  

Med den netop offentliggjorte finanslovsaftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har politikerne taget vigtige skridt for at værne om dansk natur, hvis man spørger Økologisektionen.

Som et nyt initiativ er der nemlig afsat 10 millioner kroner til at styrke naturpleje som driftsgren.

- Naturpleje er et forretningsområde, som passer rigtig godt sammen med den økologiske produktionsform. Vi ser for eksempel et stort potentiale i at høste græs på naturarealer og bruge det i biogasanlæg eller udnytte naturarealer endnu bedre i forbindelse med vores husdyr. Det kan være til afgræsning, men det kan også være ved at lave hø, som vi kan fodre med, siger Uffe Bie, formand for Økologisektionen. 

Styr på madspild

Aftalen indeholder også en pulje på 19 millioner kroner til at styrke danskernes miljørigtige valg. Det drejer sig dels om at få overblik over danskernes muligheder for at tage hensyn til natur og miljø, når de køber ind. Men puljen skal også gå til at sætte fokus på madspild og forbedret affaldshåndtering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Økologi betyder jo i virkeligheden at holde styr på ressourcerne, og det er helt i forlængelse af den økologiske tankegang, at vi i husholdningerne tager fat i et emne som madspild. Jeg synes derfor, det er meget glædeligt, at det nu kommer på finansloven, siger Uffe Bie.