- Det har været svært, ingen tvivl om det. Men vi har nu tilpasset os til det ændrede marked og har i dag præsenteret en række stærke tiltag, der skal klæde os endnu bedre på til de kommende års udvikling, sagde Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening i forbindelse med generalforsamlingen i Vejle 5. november 2010.

Baggrunden for den positive holdning er desuden, at foreningen estimerer, at salget af traktorer i 2011 vil nå op på 1.400 enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I år forventer vi et salg på 1.350 enheder, og det er 150 flere, end vi forudsagde ved generalforsamlingen i 2009.

- Så vi forventer også en svag fremgang i det kommende år, forklarer Michael Husfeldt, direktør i Dansk Maskinhandlerforening.

Han mener på den baggrund, at medlemmerne vil kunne fastholde beskæftigelsen i branchen på det nuværende niveau.

Foreningen støtter medlemmerne

Med til at skabe de positive toner er også nye tiltag, som Dansk Maskinhandlerforening præsenterede over for de 117 deltagere i generalforsamlingen.

MiMichael Husfeldt nævnte blandt andet, at foreningen har dannet netværk for yngre maskinhandlere i ledende stillinger, så de kan støtte hinanden og desuden skabt bedre forudsætninger for en eksport af brugte maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde har vi placeret foreningen, så den bakker medlemmerne op på deres vilkår, fastslår han.

Valg til bestyrelsen

I forbindelse med generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen af Dansk Maskinhandlerforening. Valgt blev maskinhandler Lars Møller Andersen, Region Øst.

Dermed består den nye bestyrelse af Jens-Aage Jensen (genvalgt som formand), Søren Holst Sørensen, Henning Mølkjær, Lars Møller Andersen og Karsten Nielsen.

Bevarer egenkapitalen

I 2010 er prognosen for branchens omsætning 6,35 milliarder kroner, hvilket er et yderligere fald på cirka 15 procent i forhold til 2009. Derved er omsætningen på niveau med 2004.

Gruppen af maskinhandlere med flere end 50 ansatte har alle bevaret en positiv egenkapital selv under krisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mindre forretninger med to-ni ansatte har udviklet sig negativt under krisen, så kun cirka 87 procent af denne gruppe virksomheder har en positiv egenkapital.

Soliditetsgraden er over perioden faldende både i gruppen af virksomheder med to-ni ansatte og 10-50 ansatte.

Gruppen med flere end 50 ansatte har i en årrække haft en stigende soliditetsgrad, som dog er dykket under finanskrisen.