Jan Mousing, der er veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, afløser Frank Bennetzen, der efter mange års virke som administrerende direktør for Videncentret for Landbrug har besluttet sig for at træde tilbage.

Jan Mousing, 53, der er opvokset i Østjylland, er uddannet dyrlæge med ph.d. i epidemiologi og økonomi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Inden Jan Mousing blev ansat som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen i 2007, var han i to år administrerende direktør i Danmarks Fødevareforskning under Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender.

Før det var Jan Mousing udviklingsdirektør i Foss Electric og administrerende direktør i Lattec I/S. Endvidere har han i en årrække været ansat som forsknings- og rådgivningschef i Danske Slagterier.

Lang proces

- Vi har været igennem en intensiv proces for at finde den nye direktør, som vi er sikker på kan bære Videncentret for Landbrug ind i fremtiden, siger bestyrelsesformand Jens Ejner Christensen, Videncentret for Landbrug.

- Jan Mousing er en erfaren leder med dybt kendskab til erhvervet og hans indsigt i forsknings-, udviklings- og innovationsprocesser kan bidrage til fortsat at placere og positionere Videncentret både nationalt og internationalt, siger Jens Ejner Christensen.

- Det er en stor, men også meget spændende opgave, og jeg glæder mig til - sammen med Videncentrets dygtige medarbejdere og ledere - at gøre vores indsats, når det gælder en konkurrencedygtig udvikling af dansk landbrug, dansk landbrugsrådgivning og hele fødevareerhvervet, siger Jan Mousing.