Ifølge dagens positive tal fra Danmarks Statistik er der grund til at vejre morgenluft, hvis man ellers ernærer sig i den danske detailhandel. Det skriver FoodCulture.dk.

Beregninger fra Landbrug & Fødevarer viser nemlig, at detailsalget af fødevarer og andre dagligvarer det seneste år steget med 1,1 procent målt i værdi, når der er tages højde for sæsonudsving.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målt i mængder er der dog solgt lidt færre fødevarer og andre dagligvarer i samme periode. Faldet har været på 1,4 procent.

- Finanskrisen har betydet, at discountbutikkerne har taget markedsandele fra de traditionelle supermarkeder samt specialbutikkerne. Men nye tal viser nu, at specialbutikkerne med fødevarer er på vej tilbage på sporet igen efter finanskrisen, hvor mange af kunderne forsvandt, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, til FoodCulture.dk. 

Ifølge Klaus Jørgensen har den økonomiske omvæltning de sidste tre år betydet fremgang i omsætningen for fiskeforretningerne, mens slagterforretninger, bagerforretninger samt grønthandlere har haft det svært.